Online SEO-R² afnameformulier

Het Assessment Lab (Facultaire Dienst Onderzoeksondersteuning, RSO) van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Gent ontwikkelde deze digitale versie van de SEO-R² in co-productie met de Vakgroep Orthopedagogiek, Universiteit Gent, Hogeschool Gent (E-QUAL) en SEN-SEO. Het gebruik van de digitale versie is enkel toegelaten voor eigenaars van de handleiding (Morisse, F., & Dosen, A. (2016/2017). SEO-R² - Schaal voor Emotionele Ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking - Revised². Antwerpen: Garant).

Het doel van deze digitale versie is enerzijds de gebruiksvriendelijkheid van het instrument vergroten en anderzijds volledig anonieme data verzamelen voor wetenschappelijke doeleinden.

De gebruiker van deze digitale versie gaat dus akkoord dat de data van de afnames, die volledig geanonimiseerd worden opgeslagen op een beveiligde server van de Universiteit Gent, gebruikt kunnen worden voor analyses in het kader van wetenschappelijk onderzoek (onder meer gericht op verder onderzoek rond de psychometrische kenmerken van de SEO-R²). Op deze server worden in geen geval persoonlijke gegevens van cliënt of hulpverlener opgeslagen.

De volgende persoonlijke gegevens worden opgeslagen op een beveiligde server van de Universiteit Gent om het Testpracticum toe te laten de toegang tot de digitale versie van de SEO-R² te beheren (met name om na te gaan of de digitale versie enkel gebruikt wordt door eigenaars van de handleiding): naam, emailadres en functie van de gebruiker

De gebruiker heeft het recht om op ieder ogenblik te vernemen of wij al dan niet je persoonlijke gegevens verwerken, en als wij ze verwerken om die gegevens in te zien en bijkomende informatie te ontvangen over de verwerking van de gegevens en over het bestaan van je rechten met betrekking tot de verwerking van de gegevens. Je hebt het recht om onvolledige, foutieve of verouderde gegevens te laten rechtzetten en om, zonder onredelijke vertraging, je persoonsgegevens te laten verwijderen.

De rest van de instructies voor het gebruik van de digitale schaal, vindt men online.

Gelieve op voorhand zeker deze korte handleiding door te nemen.

Bij vragen omtrent deze digitale versie kan men terecht bij:

- Voor het technische luik van de vragenlijst: assessmentlab@Ugent.be

- Voor inhoudelijke vragen omtrent de SEO-R²: cindy@senvzw.be of filip.morisse@fracarita.org

- Voor wetenschappelijke vragen: Stijn.Vandevelde@Ugent.be

Copyright © 2022 SENSEO - HoGent - UGent, Gent