U heeft 0% van deze enquête ingevuld
Waarschuwing: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor kunt u mogelijk niet alle vragen in deze enquête beantwoorden. Controleer de instellingen van uw browser.

Onderzoek naar zelfstigma bij individuen met een seksuele voorkeur voor minderjarigen

 

 

 

Allereerst welkom bij deze studie naar de innerlijke ervaring van stigma bij individuen met een seksuele voorkeur voor minderjarigen.

In België zou 1 tot 3 procent van de mannen zich seksueel aangetrokken voelen tot kinderen; over vrouwen zijn er weinig cijfers bekend. Daarnaast tonen meerdere studies aan dat er in de maatschappij sterke negatieve opvattingen bestaan over deze populatie. Vandaar wil UGent met deze studie onderzoeken hoe individuen met een seksuele voorkeur voor minderjarigen dit stigma internaliseren. Ook wordt er onderzocht in welke mate het geïnternaliseerde stigma gerelateerd is aan angst en depressie. Zo hopen we met deze studie de psychologische hulpverlening bij deze doelgroep verder te innoveren. 

Het onderzoek, bestaande uit 6 korte vragenlijsten, zal ongeveer 15 minuten duren. We nodigen volwassenen met een seksuele voorkeur voor minderjarigen uit om deze vragenlijsten te vervolledigen. Aangezien de deelname geheel vrijblijvend is, kan u deze dus op elk moment stopzetten. Verder is het niet mogelijk om achteraf persoonlijke feedback te krijgen aangezien de antwoorden anoniem verwerkt worden. Echter, u kan wel contact opnemen met een van de onderzoekers indien u graag op de hoogte wil blijven van de algemene onderzoeksresultaten of als u opmerkingen heeft bij het onderzoek. 

Alvast bedankt voor uw deelname!

Prof. dr. Ernst Koster: ernst.koster@ugent.be
Yannick Vander Zwalmen: y.vander.zwalmen@ugent.be
David Demeester: david.demeester@ugent.be

Relevante informatie: voor deze studie is een verzekering afgesloten met foutloze aansprakelijkheid conform de wet inzake experimenten op de menselijke persoon van 7 mei 2004 (Allianz Global Coporate & Specialty; Uitbreidingsstraat 86, 2600 Berchem; Tel: +32 33 04 16 00; Polisnummer voor UZ Gent BEL001889 - polisnummer voor UGent BEL000862)